دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۳۸۷
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی‌نظیر

جوجه کباب در سسی عالی حاوی ماست، لیمو، سیر و ادویه‌ها طعمی شگفت انگیز دارد و تلفیقی از طعم‌های خوشمزه است.

جوجه کباب در سسی عالی حاوی ماست، لیمو، سیر و ادویه‌ها طعمی شگفت انگیز دارد و تلفیقی از طعم‌های خوشمزه است. ماست یک ماده غلیظ است که پایه سس را تشکیل می‌دهد و با افزودن آبلیمو و روغن زیتون، سس کباب درست می‌شود. این ترکیب گوشت را نرم می‌کند و افزودن ادویه‌ها به آن، طعم آن را فوق العاده می‌کند.

جوجه کباب یکی از مشهورترین غذا‌های ایرانی است که البته نه تنها در کشور ما بلکه در کل منطقه خاورمیانه پرطرفدار است. این غذای خوشمزه با انواع سس‌ها و طعم‌های مختلف درست می‌شود. دستورالعم‌های مختلفی برای درست کردن سس جوجه کباب وجود دارد، اما تقریبا پایه آن‌ها شبیه به هم است. سس کباب باعث ترد شدن گوشت می‌شود به همین منظور از آبلیمو که یک ماده اسیدی است برای تجزیه و برای نرم شدن از روغن زیتون استفاده می‌شود. ترکیب سس باید با اندازه‌های مناسب باشد، چون مثلا آبلیمو به تنهایی باعث خشک شدن کباب می‌شود. ادویه‌هایی که در سس استفاده می‌کنید نقش مهمی در عطر و طعم کباب ایفا می‌کنند. فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا بیش از سایرین برای کباب استفاده می‌شوند.

مواد لازم:

  • ماست آب گرفته: ۱ پیمانه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • پاپریکا: ۲ قاشق چایخوری
  • زیره: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • دارچین: ۱/۸ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز خشک: ۱ قاشق چایخوری خرد شده
  • لیموترش: ۱ عدد
  • آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ و ۳/۴ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری (تازه آسیاب شده)
  • سیر: ۵ حبه رنده شده
  • گوشت بدون استخوان و پوست: ۱ کیلو
  • پیاز قرمز: ۱ عدد بزرگ

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

دستورالعمل:

۱. ابتدا پوست لیموترش را رنده کرده و آب آن را بگیرید. در کاسه‌ای با اندازه مناسب، ماست، روغن زیتون، پاپریکا، زیره، دارچین، فلفل قرمز خرد شده، رنده پوست لیمو، آب لیمو، نمک، فلفل و سیر را بریزید.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۲. مواد را خوب بهم بزنید تا یکدست شوند. در صورتی که دوست ندارید تند باشد، می‌توانید فلفل قرمز را به نصف کاهش دهید.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۳. حالا برای آماده کردن مرغ، ابتدا چربی‌های اطراف آن را بوسیله قیچی آشپزخانه یا چاقوی مخصوص فیله ببرید. پوست، استخوان و کلیه بخش‌های اضافی را باید جدا کرد. استفاده از قیچی آشپزخانه مناسب به مرابت بهتر از چاقو است.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۴. با استفاده از قیچی، گوشت را به قطعات کوچک ببرید. سعی کنید قطعات نه خیلی نازک نه خیلی ضخیم باشند تا نه زود بسوزند و نه نیم پز شوند. گوشت‌های خرد شده را روی سیخ بزنید. به این صورت که بین هر دو یا سه تکه گوشت یک قطعه پیاز که درشت خرد کردید، بگذارید. می‌توانید از فلفل سبز هم استفاده کنید.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۵. یک سینی فر را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید، سیخ‌های کباب را داخل آن بچینید. سپس مواد مزه دار کننده گوشت را با قاشق روی همه سیخ‌ها بریزید یا با برس آشپزی روی آن‌ها برس بکشید، طوری که روی کل گوشت‌ها را بگیرد. روی سینی را با پلاستیک بپوشانید و به مدت حداقل ۸ ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. اگر هم بیشتر شود باز هم بهتر است.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۶. برای کباب کردن آن‌ها هم می‌توان از کباب پز و هم از زغال استفاده کرد. در صورتی که می‌خواهید از کباب پز و یا گریل استفاده کنید روی توری گریل را روغن بزنید سپس کباب‌ها را بگذارید تا برشته و طلایی شوند. رنگ آن به سمت طلایی قهوه‌ای باشد. از آنجایی که سس روی گوشت‌ها یک لایه ضخیم روی آن می‌سازد، کباب شدن آن بیشتر از گوشت بدون سس، طول می‌کشد.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

۷. کباب را با برنج یا نان سرو کنید.

جوجه کباب با سسی عالی و طعم و رنگی بی نظیر

نکات مهم

  • ماست شما باید از نوع ماست با شیر کامل باشد.
  • مواد دیگری که می‌توانید به سس اضافه کنید عبارتند از: زردچوبه، گلپر پودر شده و پودر پیاز
  • سس زدن به گوشت باعث می‌شود لایه ضخیمی روی گوشت ایجاد شود به طوری که بیرون آن پخته و ظاهری سوخته دارد، اما داخل آن هنوز نپخته است به این منظور، برای اینکه کباب‌ها نسوزند سعی کنید از شعله ملایم استفاده کنید و کباب‌ها با زغال یا شعله گریل، فاصله داشته باشند. البته بعضی افراد هم قبل از گذاشتن سیخ روی منقل مقداری آن‌ها را می‌تکانند تا سس اضافه خارج شود.
  • از روغن زیتون بدون بو استفاده کنید، چون بوی روغن زیتون فوق بکر در کباب کاملا مشخص می‌شود.

منبع: onceuponchef

خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما